Elimina Mucegaiul si Igrasia din locuinta ta
C
ând si unde apare Mucegaiul si Igrasia? Mucegaiul apare în prezenţa unor anumiţi factori precum umiditate excesivă, căldură, iluminare slabă sau aer închis.
De obicei, mucegaiul apare în sezonul rece, din cauza diferenţelor de temperatură: în casă este cald, afară este frig.
Mucegaiul distruge vopseaua peretelui, tencuiala dar şi alte materiale poroase pe care le găseşte în cale, precum plăcile de rigips-carton. Pe lângă aspectul inestetic, cel mai important efect negativ îl reprezintă faptul că mucegaiul are efecte asupra sănătăţii provocând alergii sau chiar boli de plămâni.
În cazul unui mediu propice, mucegaiul se formează în colţurile de sus şi de jos ale pereţilor extinzându-se apoi pe întreg peretele şi pe tavan. Încăperile predispuse sunt baia, bucătăria, cămara şi camerele care au un perete pe colţul blocului şi orientat înspre nord.
Scapa de MUCEGAI si IGRASIE
Prima etapa consta in : Eliminarea mucegaiului de suprafata
- spalarea peretelui cu o carpa umeda
- aplicarea unei solutii antimucegai/antifungi pentru eliminarea mucegaiului, a algelor şi a ciupercilor. Recomandam solutiile fara clor ( clorul albeste si va poate induce in eroare in sensul ca poate veti avea impresia ca ati eliminat mucegaiul prin albirea suprafetei, insa e posibil sa apara din nou).
- dupa cca.15-20 minute, se spala cu apa locul tratat si se lasa sa se usuce.
Observatie:
Nu indepartati mucegaiul inainte de aplicarea solutiilor antimucegai deoarece sporii de mucegai ar putea sa se raspandeasca si in alte locuri!
- eventualele fisuri șau denivelări ale substratului se recomanda a se repara cu o tencuiala de finisaj
- lasati suprafata sa se usuce cca. 5-6 ore in functie de temperatura din incapere;
- suprafata se amorseaza cu amorsa AT si se lasa sa se usuce cca. 5-6 ore.
- se aplica termoizolatia aKtivTHERM® cu gletiera sau rola(trafalete), in 2-3 straturi pentru a atinge grosimea minima recomandata de 1mm.
Comments
No comment yet.